Jan Jensen JANBYG

Ønsker I at høre mere?

Tlf.: +45 50 82 90 78

Gulvbehandling og vedligeholdelse

– Lak, olie og lud til typer trægulve

Skal man vælge lakbehandling, oliebehandling eller ludbehandling til sit nye eller nyslebne trægulv? Hos JANBYG Snedker & Tømrer udfører vi alle typer efterbehandling af gulve og en række af vores kunder vælger en kombination, hvor man mixer eksempelvis lud i lakbehandlingen for at give overfladen et lyst udtryk. Uanset dit valg, som vi gerne kommer med hjælp og råd til, så er efterbehandling af gulvet nødvendigt for at undgå pletter fra slitage eller snavs og væske. En efterbehandling sikrer en stærk og modstandsdygtig overflade som ikke kun beskytter trægulvets levetid, men også gør det nemt at rengøre og holde pænt.

Har du spørgsmål eller ønsker du et uforpligtende tilbud?

Kontakt JANBYG Snedker & Tømrer på tlf. 50 82 90 78 eller på gulvservice@janbyg.dk

Når du skal vælge overfladebehandling til dit trægulv, er det værd at gøre sig klart hvilket udseende man ønsker, hvilket niveau af slitage som overfladen vil blive udsat for og hvilken træsort som trægulvet er lavet af. Er det nye eller afslebne trægulv en anelse mørkere end man havde forventet eller håbet, så giver efterbehandlingen muligheder for at nuancere farven. Eller modsat, så kan man vælge en behandlingsform som fremhæver trægulvets naturlige look ved blandt andet at tydeliggøre træets årer.

Lakbehandling af trægulve

Et lakeret trægulv har en slidstærk overflade, som med to eller flere lag, kan holde i mange år frem. Mange forbinder lakerede gulve med, at de bliver gule med tiden i takt med mængden af sollys, men med anvendelse af hvidtonet/hvidpigmenteret lak er man sikret et blankt og pænt gulv som bevarer den originale farve. Har du fået afslebet et ældre gulv, så kan det svare sig at ludbehandle gulvet inden man påfører lakken.   

Lakerede gulve vil typisk fås med en mat, blank eller halvblank overflade og er noget vi anbefaler til gulve, hvor der forventes meget trafik og slid. Lakbehandlinger er eksempelvis ideelle til familier med børn og kæledyr eller eksempelvis trapper hvor belastningen er langt større end på gulvoverflader.

Lakbehandlede gulve er samtidig nemme at vedligeholde, da man løbende kan påføre ny lak, når der er områder på gulvet som fremstår nedslidte. Det er vigtigt at gulvet bliver genlakeret inden overfladen er brudt og man når ned til træet.

Oliebehandling af gulve

Olierede gulve er ikke nær så slidstærke som lakerede gulve, men vedligeholdelsen er nem og ligetil og kræver nødvendigvis ikke en professionel fagmand. Vi anbefaler dog, at den første oliebehandling udføres af en professionel, så du er garanteret en stærk og jævn overflade. Oliebehandlede gulve skal det første år behandles ca. to gange og efterfølgende én gang årligt for at bibeholde overfladens modstandsdygtighed. Vedligeholder du dine olierede gulve regelmæssigt med hærdende olie – og især i det første år – så er du garanteret en flot og slidstærk løsning med lang levetid.

Ønsker du en varm glød i trægulvet, så anbefaler vi naturolie, mens et lyst og moderne look opnås med en hvidpigmenteret olie. Skal gulvet være ekstra lyst kan det anbefales at anvende lud til bunden og efterfølgende behandle gulvet med hvidpigmenteret olie.

Ønsker du en bestemt type farve til dit gulv, så findes der beiset olier i en række forskellige nuancer. Kontakt JANBYG Snedker & Tømrer og hør mere om dine muligheder for farvet oliebehandling.

Ludbehandling af trægulve

Ludbehandling af trægulve er beregnet til nye eller nyslebne lyse trægulve, hvor man ønsker at bevare gulvets lyse udseende og dermed undgå, at det gulner med tiden. Det er vigtigt at understrege, at ludbehandling udelukkende er en forbehandling og dermed ikke en endelig overfladebehandling. Lud skal altså påføres som det første lag efter endt montering eller slibning, hvorefter man overfladebehandler gulvet endeligt med eksempelvis olie, lak eller sæbe.

Bestil vores gulvmænd til et uforpligtende tjek

Fra vores værksted i Aars kører JANBYG ud i hele Nord- og Midtjylland. Har du brug for at få løst en opgave? Udfyld kontaktformularen eller ring på tlf. 50 82 90 78 og få en uforpligtende snak med en erfaren fagmand.

Jan Jensen JANBYG

Få et uforpligtende tilbud

Tlf.: +45 50 82 90 78

Beskriv din opgave, så ringer jeg dig op!

    Referencer